Acupunctuur

Slijmbeursontsteking of frozen shoulder?

De laatste tijd kom ik regelmatig mensen tegen met een bewegingsbeperking in de schouder door bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking of een frozen shoulder. Vaak bestaat een reguliere behandeling uit een pijnstiller of een injectie met corticosteroïden. De pijn kan dan na verloop van tijd weer terugkomen.
De Chinese Geneeskunde kent verschillende oorzaken van schouderklachten. Bij pijn is er altijd sprake van een blokkade. Met acupunctuur en/of cupping kan de blokkade opgeheven worden.

Slijmbeursontsteking
Slijmbeurzen zijn kussentjes met vocht die er voor zorgen dat de pees gemakkelijk kan bewegen zonder dat er wrijving ontstaat tussen pezen en botten. Het bevindt zich tussen de gewrichten, denk bijvoorbeeld aan knieën, schouders, heupen en ellebogen. Door een overbelasting kan er een ontsteking ontstaan in een slijmbeurs. De pijn is dan dof en/of stekend en bij beweging wordt de het erger. Door de pijn ontstaat er een bewegingsbeperking.
Acupunctuur en cupping vormen een krachtige combinatie om deze klachten aan te pakken.
Cupping zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en weefsel waardoor de blokkade wordt opgeheven. Acupunctuur vermindert de pijn, ontspant de spieren en herstelt het lichaam.
Het effect hiervan is direct merkbaar door een toegenomen beweeglijkheid en verminderde pijn.

Bij een frozen shoulder is er een ontsteking in het schoudergewricht. Dit heeft tot gevolg dat het schouderkapsel om het gewricht gaat krimpen en er bewegingsverlies plaatsvindt. De pijn is constant aanwezig en kan bij een plotselinge beweging verergeren.
Een frozen shoulder kenmerkt zich door drie fasen en ontwikkelt zich langzaam, het kan dan wel 3 jaar duren voordat je er vanaf bent.
Bij een primaire frozen shoulder is er nog geen duidelijke oorzaak bekend. Een secundaire frozen shoulder is meestal het gevolg van een ongeluk of operatie.

Laat je tijdig behandelen voordat de klacht chronisch wordt! Als je er snel bij bent is de hersteltijd een stuk korter.

Meer informatie over onderzoek behandeling van acupunctuur bij een frozen shoulder vind je op onderstaande link:

http://www.healthcmi.com/Acupuncture-Continuing-Education-News/1769-acupuncture-thaws-frozen-shoulder