AcupunctuurAcupunctuur

Bij acupunctuur worden hele dunne naalden gebruikt. De acupunctuurnaalden zijn zo dun dat ze nauwelijks voelbaar zijn. Ze worden geplaatst op bepaalde punten die zich bevinden op de meridianen (energiebanen in het lichaam).  Elk punt heeft een eigen invloed op de stroom van energie. Door een naald in een punt te steken wordt de energie in beweging gezet. Door bepaalde technieken waarop de naald wordt ingezet en eventueel wordt gemanipuleerd, kun je energie versterken waar te weinig is, of draineren waar te veel is.

De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten en is meestal pijnloos. Tijdens de behandeling stroomt de energie door het lichaam en kan dit voelbaar zijn. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even.

Acupunctuur is ook in het Westen uitgebreid bestudeerd en verder ontwikkeld tot een erkende, effectieve en veilige behandeltechniek. Doordat ook wetenschappelijk onderzoek regelmatig de positieve effecten van acupunctuur aantoont, neemt de acceptatie van deze Oosterse behandelwijze toe. Ook binnen de reguliere medische wetenschap en bij de zorgverzekeraars.