Pijnbestrijding

Pijnbestrijding met onmiddellijk effect.

Bij pijnbestrijding pas ik de” Balansmethode” van dr. Tan toe. Dit is een effectieve behandeling voor ongemak of pijn in het lichaam. Veel patiënten ervaren meteen pijnverlichting tijdens een eerste behandeling.

Pijn kan zijn: zeurend, stekend, brandend, zwaar etc. En de oorzaak kan zijn door blessures, slijtage, overbelasting etc.
Denk bv. aan: migraine, nekpijn, frozen shoulder, tennisarm, rugpijn, post-operatief etc.

Ongemak kan zijn: zwaar gevoel, gevoelloosheid, tintelingen, bewegingsbeperking etc. ongeacht de oorzaak.

Wie is dr. Tan?

Dr. Tan was één van de bekendste leraren van deze tijd op het gebied van pijnbestrijding met acupunctuur. Dr. Tan was een genezer waar mensen voor in de rij stonden. Zijn werk is een inspiratiebron voor duizenden acupuncturisten en zijn leer heeft miljoenen mensen geholpen.

Hij had een simpele gezegde die hij bij zijn patiënten gebruikte.
“When you wish to turn the light in the room on or off, where is the switch? Is it on the ceiling next to the light or is it at a distant location on the wall? We needle where the switch is.”
Verklaring van deze gezegde is: in het lichaam bevinden zich meridianen (energiebanen) die een netwerk met elkaar vormen. Door het selecteren van speciale punten op afstand kan het pijnlijke gebied beïnvloedt worden. Het voordeel is dat er niet in het pijnlijke gebied zelf geprikt hoeft te worden. Dit gebied is immers al overprikkeld en meer prikkels zijn vaak niet aangenaam.

Deze verbluffend effectieve methode wordt inmiddels dagelijks met groot succes toegepast.

Hoe werkt deze acupunctuurbehandeling?

We beginnen met een diagnose te stellen aan de hand van een anamnese, daarop volgt de behandeling. Bij pijnklachten kijken we hoe de intensiteit van de pijn is op de schaal van 0 – 10. Een paar seconden na het plaatsen van een naald vraag ik of er verandering is in de intensiteit van de pijn om direct te kunnen bepalen of er verbetering is. De naalden blijven ongeveer 30 minuten zitten terwijl je heerlijk rustig ligt of zit. Tijdens de behandeling voel je meteen al verlichting. Tenslotte wordt er een behandelplan gemaakt. Het totaal aantal behandelingen hangt af van de ernst van de klacht en de reactie op de behandeling.

De “dr. Tan Balans Methode” is ook geschikt voor herstel van het evenwicht bij mensen met chronische aandoeningen of interne aandoeningen zoals maag/darmstoornissen, slapeloosheid, menstruele/overgangsklachten, blaasproblemen, longproblemen, vermoeidheid etc.