TTC Sessie

TTC is een vorm van trauma release.

Er wordt hierbij energetisch gewerkt. De meeste mensen zijn bekend met Reiki. Het verschil tussen TTC en Reiki is dat TTC iets krachtiger werkt. Maar wel zacht genoeg zodat het ook baat bij kinderen en baby’s heeft.

TTC staat voor ‘Talking to the Chakra’s’. Chakra’s zijn energiecentra’s in het lichaam. Het is eigenlijk een heling van de chakra’s.
De meest bekende zijn de zeven hoofdchakra’s die zich langs het wervelkolom bevinden. Ze staan in verbinding met onze hormonen en zijn geassocieerd met specifieke fysieke, emotionele en spirituele functies.
Een goede energiestroom door deze chakra’s is essentieel voor het algehele welzijn. Als één of meerdere chakra’s geblokkeerd zijn door een eventuele trauma of stress, kan dit leiden tot fysieke en emotionele klachten.

Hoe ziet een TTC behandeling eruit?
Wanneer je voor een TTC sessie komt zal ik samen met jou een korte ‘intake’ doen. We kijken naar jouw klachten, aandachtspunten, wensen en intentie.
Daarna mag je lekker ontspannen liggen op de behandeltafel met de kleding aan. Tijdens de sessie werk ik op jouw energiecentra’s door middel van aanrakingen, het losmaken van spanningen in het lichaam én ik werk in het energetisch veld.
Tijdens de sessie zal er muziek afgespeeld worden. Door de frequentie en lading van de muziek zal jouw lichaam hier gemakkelijker op reageren. Het kan zijn dat jouw lichaam uit zichzelf gaat bewegen. Dit hoeft niet, iedereen reageert hier anders op.

Bij TTC hoef jij jouw trauma’s niet te herbeleven. Sterker nog, het werkt zelfs op trauma’s waar jij je niet bewust van bent maar die je wel met je mee draagt.

Voordelen van een TTC sessie:

  • Emotionele Heling: kan helpen bij het loslaten van oude emoties en trauma’s.
  • Fysieke Gezondheid: kan bijdragen aan het verbeteren van fysieke klachten die verband houden met onevenwichtigheden in de chakra’s. Bijvoorbeeld o.a. bij slapeloosheid, onverklaarbare pijnen, vruchtbaarheidsproblemen, depressiviteit, ontstekingen.
  • Mentale Duidelijkheid: Verbetert de concentratie en mentale helderheid.
  • Spirituele Groei: Bevordert een diepere verbinding met jezelf en je spirituele pad.

TTC i.c.m. acupunctuur
Na de TTC sessie laat ik je nog 15 min. met de acupunctuurnaalden liggen. De naalden zijn heel dun en voel je bijna niet. Deze extra toevoeging versterkt de sessie. Het zorgt er voor dat het lichaam nog meer ontspant en in balans komt. Door het prikken van specifieke acupunctuurpunten is de werking dieper voor fysieke en/of emotionele klachten.

Uiteraard kun je de TTC sessie ook zonder acupunctuur boeken.

TTC Contra-indicatie: zwangerschap, pacemaker, hersenbeschadiging, schizofrenie.

Disclaimer: TTC is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg