Cosmetische acupunctuur

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden hele dunne naalden gebruikt. De acupunctuurnaalden zijn zo dun dat ze nauwelijks voelbaar zijn. Ze worden geplaatst op bepaalde punten die zich bevinden op de meridianen (energiebanen in het lichaam).  Elk punt heeft een eigen invloed op de stroom van energie. Door een naald in een punt te steken wordt de energie in beweging gezet. Door bepaalde technieken waarop de naald wordt ingezet en eventueel wordt gemanipuleerd, kun je energie versterken waar te weinig is, of draineren waar te veel is.

De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten en is meestal pijnloos. Tijdens de behandeling stroomt de energie door het lichaam en kan dit voelbaar zijn. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even.

 

 

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur was altijd al populair in het Chinese keizerrijk onder hofdames en concubines van de keizer. Vandaag de dag is ‘Facial Acupuncture’  een trend onder Hollywoodsterren. Cosmetische acupunctuur is de laatste jaren sterk in opmars in de V.S., maar ook in Canada, Australië, Zwitserland en Engeland. Het is een natuurlijke tegenhanger van botox.

cosmetische acupunctuur botox rimpels

In het Oosten wordt schoonheid nog altijd geassocieerd met gezondheid: de ultieme weerspiegeling van een perfect evenwicht tussen fysische, emotionele en mentale gezondheid. Een cosmetische acupunctuurbehandeling richt zich dan ook niet alleen op het lokaal verbeteren van het kwaliteit van de huid, maar richt zich ook op onderliggende problematiek. Daarom worden er niet alleen naaldjes in het gezicht geplaatst maar ook op andere delen van het lichaam.

De behandeling

Door het plaatsen van hele dunne acupunctuurnaaldjes wordt de doorbloeding van de huid en het onderliggende weefsel aangezet en de aanmaak van collageen gestimuleerd. De huid neemt aan stevigheid toe en rimpels worden van binnenuit opgevuld. Fijne rimpels verdwijnen en diepere rimpels worden oppervlakkiger, ook wordt het gezicht minder dof en zal het een gezondere teint krijgen.
Denkt u bij cosmetische acupunctuur niet alleen aan het uiterlijk. Naast het cosmetisch doel kan deze gezichtsacupunctuur ook ingezet worden bij diverse aandoeningen in het gelaat waaronder aangezichtsverlamming, aangezichtspijnen, couperose of acne.
Het aantal cosmetische behandelingen is afhankelijk van de conditie van de huid. Er zijn gemiddeld 12 tot 15 behandelingen nodig om een langdurig resultaat te bereiken. Vaak is één behandeling per week voldoende. Aan te raden is om na de twaalfde behandeling eens in de één à drie maanden een herhalingsbehandeling te blijven ondergaan om voor optimaal resultaat te zorgen. Na 3 tot 5 jaar is het effect verdwenen en kan de kuur herhaald worden.

Wat doet cosmetisch acupunctuur?

Bevordert de circulatie van Qi en bloed in gezicht en het lichaam;
Zorgt voor een jeugdiger uitstraling;
Verhoogde de algehele vitaliteit;
Hydrateert de huid;
Stimuleert de productie van collageen en elastine;
Verminderd fijne lijntjes en rimpels;
Geeft een gezonde huidskleur;
Wallen verminderen;
Stevigere huid en spierspanning.

De cosmetische basis acupunctuur behandeling wordt na het verwijderen van de naalden gevolgd door een gezichtsmassage, gezichtsacupressuur of guasha. Dit verbetert de locale circulatie van het bloed, lymfe en Qi aanzienlijk terwijl ook de afvalstoffen worden afgevoerd. De spieren in het gezicht worden sterker en de huid strakker. Daarom versterken de gezichtsmassage, quasha en acupressuur het effect van de gezichtsacupunctuur.

Bij de cosmetische all-in acupunctuur behandeling krijgt u eerst een uitgebreide gezichtsreiniging, vervolgens wordt het gelaat en de onderliggende conditie behandeld met dunne acupunctuurnaaldjes. Deze blijven ongeveer 20 minuten zitten en kunt u dus even heerlijk ontspannen. Daarna krijgt u  gezichtsacupressuur, cupping of guasha. Ter afsluiting een voedend masker.

Cosmetische Acupunctuur is niet raadzaam tijdens zwangerschap, bij extreem hoge bloeddruk (behalve als deze onder controle wordt gehouden door een cardioloog), bij veelvuldige migraineaanvallen, bij pacemakers, diabetes en bloedafwijkingen zoals hemofilie.  Het is dan verstandig om eerst de genoemde klachten met acupunctuur te behandelen.